Практично-теоретичний семінар

ДП «Тернопільстандартметрологія»  спільно з Одеським  генетично-селекційним   інститутом  та ТОВ «Украгротест»  на власній базі був проведений  практично-теоретичний семінар на тему «Визначення спор сажки методом  мікологічної експертизи зерна пшениці згідно  вимог  ДСТУ 3768:2019 «Пшениця. Технічні умови».

В семінарі  прийняли участь завідувачі лабораторій та технологи  хлібоприймальних підприємств   Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Рівенської, Волинської та Київської областей.

         До проведення семінару залучались:

 – завідуюча відділом фітопаталогій та ентомології Одеського селекційно-генетичного інституту, доктор біологічних наук, старший науковий співробітник, міжнародний експерт з якості пестицидів та агрохімікатів  Бабаянц Ольга;

        – науковий співробітник  відділу фітопаталогій та ентомології Одеського    селекційно-генетичного інституту Трасковецька Вікторія;

– директор  ТОВ «Украгротест» Бойко  Оксана.

        Актуальність проведення  цього заходу продиктована вимогами нововведеного  стандарту на пшеницю,  який передбачає  у разі спірних випадків проведення мікологічної експертизи зерна пшениці ураженого спорами  твердої сажки. При цьому результати  випробувань   вважаються остаточними у визначенні класу пшениці.