Нові вимоги до якості косметичних засобів

Постановою Кабінету Міністрів України 20.01.2021 № 65 затверджено новий “Технічний регламент на косметичну продукцію”, який набирає чинності через 18 місяців після її опублікування.
Водночас постановою визначається, що косметична продукція, яка введена в обіг до набрання чинності нового техрегламенту, не забороняється і не обмежується .

Метою прийняття акта є гармонізація законодавства України з питань технічного регулювання в галузі косметичної продукції з Регламентом (ЄС) №1223/2009 Європейського Парламенту і Ради від 30.11.2009 на косметичну продукцію, усунення юридичних, адміністративних та технічних бар’єрів у торгівлі, імплементація європейських підходів до контролю за безпечністю косметичної продукції.

Новий технічний регламент на косметичну продукцію встановлює нові вимоги щодо обігу та безпеки косметичної продукції та передбачає можливість використання новітніх технологічних розробок, альтернативних методів тестування косметичної продукції, здійснення ринкового нагляду щодо відповідності продукції.

 

Випробувальна лабораторія ДП «Тернопільстандартметрологія» акредитована в Національному агентстві з акредитації України (НААУ) і на сьогодні проводить випробування косметичної продукції згідно за розробленими методиками та має в своєму розпорядженні найсучаснішу лабораторію, яка готова проводити випробування у відповідності до нового технічного регламенту, тел. (0352) 52 23 87,  vlcsms@i.ua