Надра нашої області багаті вапняковими породами. Їх видобувають у значній кількості для використання в якості флюсу при виробництві сталі й чавуну. Також вапнякові породи застосовуються у будівництві, при прокладанні доріг, в якості наповнювача для бетону, мінеральної вати, портландцементу тощо. Вапнякова мука підходить для створення різних будівельних сумішей. Також виготовляють спеціальний щебінь для цукрової та скляної промисловості. Окрім того, з вапняку виготовляють вапно та інші сучасні суміші, які виристовують у ремонтно–малярних роботах. Ще одна цікава сфера використання вапняку – це полірування виробів із кольорового металу або перламутру. Цей камінь є дуже корисним, оскільки створює природну циркуляцію вологи і повітря, а також сприятливо впиває на склад ґрунту та кормів для тварин. Але для того щоб вапняк чи вироби з нього можна було застосовувати, він повинен чітко відповідати певним характеристикам і властивостям які затвердженні в нормативній документації.

Випробувальна лабораторія ДП «Тернопільстандартметрологія» проводить періодичні, приймально – здавальні та сертифікаційні випробування будівельних матеріалів та виробів (піску, щебеню, вапняків, доломітів, вапна, гіпсу,  виробів з природного каменю, важких бетонів, будівельних розчинів, керамічної та силікатної цегли, черепиці, виробів з дерева, виробів для водовідведення, благоустрою територій, тротуарних плит).  

Наша лабораторія акредитована Національним агентством з акредитації України (НААУ),  на  відповідність  вимогам    ДСТУ ISО/ІЕС 17025:2017 (атестат акредитації  № 20121 від 20.04.2019 р.,  дійсний до 19.04.2024 р.)

Орган з сертифікації продукції та послуг ДП «Тернопільстандартметрологія» акредитований НААУ згідно вимога ДСТУ EN ISO/IEC 17065:2014 на проведення сертифікації широкої гами будівельних матеріалів виробів та конструкцій (атестат акредитації №2О233 від 16.05.2018р., дійсний до 15.05.2023р.) Наша адреса   м.Тернопіль,  вул. Оболоня, 4.

Пропонуємо Вам вигідну пропозицію з випробувань та сертифікації будівельних природних матеріалів та виробів.

Представникам виробництв надаємо дозвіл на спостереження процесу випробовування зразків.

Достовірність і точність результатів випробуваньгарантуємо.

Дотримуємося максимальної конфіденційності результатів перед іншими особами.

За бажанням виробника Орган з сертифікації ДП «Тернопільстандартметрологія» видає сертифікат відповідності.