Впровадження міжнародних стандартів на будівельні матеріали та вироби

Будівельна індустрія постійно розвивається, але зараз перед нею повстали виклики, пов’язані із руйнуваннями та необхідністю відновлення інфраструктури та житла, тому важливо забезпечити високу якість та безпеку будівельних матеріалів і виробів. Для цього  впровадження міжнародних стандартів стає все більш актуальним завданням.

Міжнародні стандарти сприяють створенню єдиної системи вимог та методів випробувань для будівельних матеріалів. Це спрощує процеси, будівництва,  торгівлі та використання будівельних матеріалів у різних країнах, сприяючи глобальній гармонізації стандартів, а також встановлюють високі вимоги до якості та безпеки будівельних матеріалів. Глобальна стандартизація дозволяє забезпечити споживачів продуктами, які відповідають найвищим стандартам,  несуть мінімальний ризик негативного впливу на безпеку і здоров’я та навколишнє середовище.

Випробувальна лабораторія ДП «Тернопільстандартметрологія» має технічну можливість та готова провести випробування матеріалів, за вимогами міжнародних стандартів будівельної індустрії.

Фахівці випробувальної лабораторії проводять визначення міцності бетону методом неруйнівного контролю, що дозволяє здійснювати контроль на  всіх етапах будівництва та оцінки стану будівель і споруд.

Фахівці ДП «Тернопільстандартметрологія» можуть надати консультації щодо проходження оцінюввання на відповідність європейським стандартам.

Впровадження міжнародних стандартів на будівельні матеріали та вироби є важливим кроком у напрямку підвищення якості, безпеки та стандартів у цій стратегічно важливій галузі. Це дозволяє суттєво полегшити обмін та сприяє створенню стійкого та конкурентоспроможного будівельного сектору на міжнародному ринку.

 

Випробувальна лабораторiя:

тел. (0352) 52 23 87,  vlcsms@i.ua