Інформація для виробників та споживачів

Інформація для виробників та споживачів

 

Популярність на використання бруківки в якості матеріалу для облаштування дворів, доріг і пішохідних доріжок раніше існувала лише в обмежених, невеликих кількостях. Попередником пресованої бруківки  була лита, але вона не прижилася в нашому житті, на її зміну прийшла вібропресована, яка на сьогодні має великий попит. На сьогоднішній день  даний елемент мощення може собі дозволити практично кожен. Вібропресована тротуарна плитка виготовляється різних кольорів, різної фігурної форми, що не обмежує фантазію вкладальника чи господаря подвір’я, тому  що дозволяє викладати різнокольорові коври, доріжки, які милують око.

На теперішній час тротуарна плитка залишається одною з найпопулярнішою в  світі, тому що це надійний і міцний виріб, він прекрасно справляється навіть з великим навантаженням та має стійкість до зношування, стійкість до морозу, стійкість до впливу зовнішнього середовища, до агресивних середовищ, що створюються в зимовий період.

Щоб забезпечити показники якості та довговічності ці вироби повинні відповідати чітко прописаним вимогам ДСТУ  Б В. 2.7-145:2008 «Вироби бетонні тротуарні неармовані. Технічні умови», за наступними показниками:

  • геометричні розміри, форма, зовнішній вигляд виробу;
  • міцність при стиску та згині;
  • водопоглинання;
  • морозостійкість;
  • стирання бетону, тому, що саме вони і забезпечують довговічність.

Випробувальна лабораторія ДП «Тернопільстандартметрологія» має великий досвід в методах випробувань вище перерахованих показників якості, а також дає необхідну інформацію щодо забезпечення відповідності. Вона акредитована Національним Агенством з Акредитації України (НААУ) на  технічну компетентність та незалежність відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025:2006 (ISO/IEC 17025:2005) (атестат про акредитацію №2Н121 від 19.03.2018 р.).

Шановні виробники та споживачі, при потребі ви можете замовити повне чи часткове випробування бруківки, отримати інформацію про методи випробовувань вашої продукції, їхні результати, що завжди конфіденційні і стороннім особам не розголошуються.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.  (0352) 52 23 87,  (0352) 52 64 12,
        068 424 27 66,   е-mail:  vl_csms@i.ua