З початку 2018 року набудуть чинності європейські вимоги до якості какао і шоколаду

З 1 січня 2018 року в Україні набирають вимоги європейські вимоги до якості какао і шоколаду

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Ольга Трофимцева, пише Zn.ua.

Згідно з Директивою №2000/36/ЄС Європейського парламенту та Ради ЄС, “шоколадом” може називатися тільки той продукт, який містить не менше 35% какао-продуктів, у молочному шоколаді має бути не менше 25% какао-продуктів не менше 14% молочних продуктів, в білому – не менше 20% какао-масла та не менше 14% молочних продуктів. В шоколадній цукерці з начинкою – не менше 25% шоколаду.

Згідно європейським вимогам, какао може називатися продукт, в якому масова частка какао-масла становить не менше 20%. Крім того, забороняється додавання ароматизаторів у ці продукти. Для забезпечення належної інформованості споживачів ці вимоги поширюються на маркування продуктів з какао і шоколаду. За словами заступника міністра, для виробників, рецептури яких затверджені до 1 липня 2019 року діятиме перехідний період. Раніше експерти з’ясували, які продукти харчування в Україні мають найвищу динаміку зростання. Нагадаємо, в 2017 році експорт і імпорт товарів і послуг з України зріс. Також повідомлялося, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман розповів, чому підскочили ціни на продукти харчування.