СПОЖИВЧА ЕКСПЕРТИЗА ЗАХИСТИТЬ ВАШІ ПРАВА!

СПОЖИВЧА ЕКСПЕРТИЗА ЗАХИСТИТЬ ВАШІ ПРАВА!

«…Якщо Ви виявили недоліки в продукції, яку придбали, та самостійно не в змозі обміняти її на якісну і безпечну або повернути свої кошти – на допомогу приходить незалежна споживча експертиза…»

 

«Споживачі – це всі ми … Споживачі – це найбільший економічний прошарок, який впливає майже на будь-яке приватне або державне економічне рішення…» (Джон Ф. Кеннеді)

 

Кожна людина в сучасному світі користується певними предметами, які вона придбала за власні кошти. Тобто, всі ми виступаємо споживачами і хоч раз у житті потрапляли у неприємну ситуацію, коли придбавши товар, виявляли, що він неякісний або навіть небезпечний. У такому випадку споживач має право вимагати від продавця або пропорційного зменшення покупної ціни, або безоплатного усунення недоліків у товарі, або відшкодування витрат на їх усунення. А якщо недоліки істотні – вимагати від продавця розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми або заміни товару на такий самий або аналогічний. Самостійно споживач не завжди в змозі захистити себе і  саме у цьому випадку на допомогу приходить споживча експертиза.

З метою задоволення потреб суспільства та забезпечення споживачів якісною та безпечною продукцією ДП «Тернопільстандартметрологія» впроваджує новий вид діяльності  – споживча експертиза продукції

 Роботи ведуться у відповідності до вимог: 

  • Закону України «Про захист прав споживачів»
  • Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
  • Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції»
  • Закону України «Про стандартизацію» 
  • Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність»
  • Технічних регламентів на продукцію
  • Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів
  • СОУ КЗПС 74.9-02568319-001:2017 «Споживча експертиза. Основні положення»

 

Споживча експертиза – оплатне компетентне дослідження якісних показників та (або) показників безпечності продукції (товарів та послуг), щодо її відповідності / невідповідності встановленим вимогам з представленням обґрунтованого експертного висновку, на замовлення споживача або будь-якого суб’єкта підприємницької діяльності, громадської або державної організації.

 

Предметом споживчої експертизи є встановлення відповідності/ невідповідності об’єкта дослідження нормам чинного законодавства, чинних нормативно-правових актів, вимогам нормативної та технічної документації.
Об’єктами дослідження споживчої експертизи є  товари, роботи та послуги.

Споживча експертиза може проводитися за зверненнями організацій різних форм власності, звичайних споживачів (користувачів).

 

Завдання споживчої експертизи:

– отримання достовірної та об’єктивної інформації про якість та безпечність продукції, робіт, послуг;

– системний аналіз та оцінка отриманої інформації;
– надання обґрунтованих результатів споживчої експертизи місцевим органам виконавчої влади, виробникам, закладам торгівлі та надання послуг для прийняття ефективних заходів;

– оповіщення населення про результати споживчої експертизи чи засоби масової інформації.

 

Одержати консультації щодо споживчої експертизи продукції (послуг) або замовити її проведення ви можете:

 

за тел. 0352-52-79-39 – контактна особа Сернецька Ольга Юріївна

e-mail: tdcsms@tim.net.ua 

 

ЗАЯВКА на проведення експертизи (для фізичної особи)

 

ЗАЯВКА на проведення експертизи (для юридичної особи)