Відбувся семінар з питань введення в обіг харчових продуктів хлібопекарської, кондитерської, макаронної, круп’яної та борошномельної галузей

63 працівники  49 підприємств Тернопільської області хлібопекарської, кондитерської, макаронної, круп’яної та борошномельної галузей взяли участь у семінарі «Зміни законодавства України. Нові тенденції стандартизації та метрології в Україні. Виробництво харчових продуктів хлібопекарської, кондитерської, макаронної, круп’яної та борошномельної галузей. Актуальні питання щодо введення в обіг харчових продуктів», що відбувся 25 листопада 2016 року у ДП «Тернопільстандартметрологія».

Семінар проведено фахівцями сектору стандартизації та інформаційного забезпечення, за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області (Холода Ю. М., головного спеціаліста відділу контролю безпечності харчових продуктів та ветеринарії та Безрукого Є.С., начальника відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства).

Представники Держпродспоживслужби загострили увагу виробників на нормативно-правових актах, необхідних для роботи суб’єктів господарювання та основних вимогах  державного нагляду (контролю) щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

На семінарі обговорено основні засади та принципи системи технічного регулювання, нові вимоги законодавства України до виробників харчових продуктів.

Організатори заходу роз’яснили присутнім, як практично правильно організувати поставлення продукції на виробництво та ввести її в обіг у сучасних умовах.

Крім того, обговорювалися питання щодо впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, метрологічного забезпечення, контролювання безпечності та якості продуктів.

dsc07158

dsc07155

dsc07174

dsc07165