10.12.2015

Проект Закону про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України “Про стандартизацію і сертифікацію”

(щодо Реєстру державної системи сертифікації)

На розгляд Верховної Ради України внесено Проект Закону про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України “Про стандартизацію і сертифікацію” (щодо Реєстру державної системи сертифікації)  за №3595 від 08.12.2015р.

Метою розроблення цього законопроекту є зняття для вітчизняних підприємств технічних бар’єрів у торгівлі харчовими продуктами з іншими країнами та безперешкодне проведення добровільної сертифікації своєї продукції.

Проектом Закону пропонується внести зміни до статей 1, 14 Декрету КМУ «Про стандартизацію і сертифікацію».

Змінами передбачається проведення сертифікації продуктів, товарів, послуг, щодо яких нормативно-правовими актами, міждержавними угодами визначено необхідність сертифікації, як добровільної, так і обов’язкової (у тому числі харчової продукції та дорожньо-транспортних засобів) органами з сертифікації в державній системі сертифікації.

Ці положення відповідають європейській практиці, оскільки в країнах ЄС існують органи з добровільної сертифікації, у т. ч. харчових продуктів, які не належать до ветеринарної або санітарної служб.

Проект Закону про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України “Про стандартизацію і сертифікацію” (щодо Реєстру державної системи сертифікації) >>>

 

Джерело: http://www.csm.kiev.ua/