Звертаємо Вашу увагу на те, що згідно п.2 ст.11 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі – Закон) засоби вимірювальної техніки, на які поширюється державний метрологічний нагляд, дозволяється застосовувати, випускати з виробництва, ремонту та у продаж і видавати на прокат лише за умови, якщо вони пройшли повірку або державну метрологічну атестацію. Ст.20 Закону визначено сфери державного метрологічного контролю та нагляду, зокрема облік енергетичних і матеріальних ресурсів (електричної і теплової енергії, газу, води, нафтопродуктів, тощо).

Згідно п.32 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. №630, виконавець надання послуг,  зобовʼязаний контролювати встановлені міжповірочні інтервали, організовувати періодичну повірку квартирних засобів обліку, їх обслуговування та ремонту, у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж.

Виходячи з наведеного, виконавець надання послуг забезпечити організацію повірки засобів обліку води споживачів, яким надає послуги з водопостачання і водовідведення. Повірку лічильників води здійснює ДП «Тернопільстандартметрологія».

Для отримання додаткової інформації просимо звертатись у відділ державного метрологічного контролю ДП «Тернопільстандартметрологія» за адресою: вул Оболоня, 4, м.Тернопіль, каб. 502  або телефонуйте (0352) 52-79-28.

Нагадуємо, що нарахування плати за водопостачання та водовідведення по показах лічильників, термін повірки яких закінчився є порушенням Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення. В разі відсутності співпраці у вирішенні питання повірки зазначених засобів обліку будемо змушені звертатись до правоохоронних органів.