ДП „Тернопільстандартметрологія” інформує

Згідно вимог статті 17 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, засоби вимірювальної техніки (ЗВТ), що використовуються у торговельній діяльності, підлягають обов’язковій повірці. Вимоги щодо необхідності повірки ЗВТ також передбачені і пунктом 11 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування населення, затверджених Постановою КМ України та пунктом 22 Правил торгівлі на ринках, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України, у яких вказується, що засоби вимірювальної техніки, які використовуються у торговельній діяльності, повинні бути у справному стані, мати засвідчення про повірку та проходити періодичну повірку в установленому порядку.

Періодичність повірки ваговимірювальної техніки становить один раз на рік.

Повірку засобів вимірювальної техніки в Тернополі та Тернопільській області проводить ДП „Тернопільстандартметрологія” за адресою:  м. Тернопіль, вул. Оболоня, 4, тел.: 23-53-67.

Підприємцям, які займаються торговельною діяльністю, варто пам’ятати, що значно вигідніше користуватися повіреним обладнанням, ніж втратити довіру потенційних клієнтів, назавжди зіпсувавши свою репутацію.