ЗАПРОПОНОВАНО ЗМІНИ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ МЕТРОЛОГІЧНИХ ВИМОГ ДО ФАСОВАНИХ ТОВАРІВ

До Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України надходять численні звернення від суб’єктів господарювання, стосовно необхідності збільшення перехідного періоду застосовування метрологічних вимог до фасованих товарів. Враховуючи зазначене, Мінекономіки підготовлено відповідний проєкт наказу «Про внесення зміни до пункту 3 наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 05 липня 2017 року № 969».
Проєкт наказу розроблено з метою збільшення перехідного періоду застосування метрологічних вимог до фасованих товарів, зокрема, до задекларованої кількості нетто на маркуванні продукції, який дасть суб’єктам господарювання достатній час для адаптації при зміні маркування фасованого товару та списанні залишків існуючих пакувальних матеріалів.
Основне положення проєкту наказу є збільшення на два роки перехідного періоду введення в обіг фасованої продукції, яка не відповідає вимогам пункту 1 Наказу № 969.
Метрологічні вимоги до фасованих товарів, у тому числі вимоги до відхилень кількості фасованих товарів в упаковках від номінального значення, встановлюються технічними регламентами або іншими нормативно-правовими актами. Згідно із пунктом 3 Наказу № 969 фасовані товари, які були введені в обіг не пізніше ніж через три роки з дня набрання чинності цим наказом та не відповідають вимогам пункту 1 цього наказу, можуть надаватися на ринку до закінчення строку їх придатності.
Перехідний період Наказу № 969 закінчується 5 березня 2021 року.