До уваги виробників

Мікотоксини токсичних метаболітів виробляються цвіллю. Мають серйозний вплив на розвиток гострих і хронічних захворювань у людей, а також тварин. Аналіз на мікотоксини харчових продуктів і кормів, необхідний і часто вимагається законодавством. Сучасні тест-набори дозволяють швидко і якісно провести кількісний аналіз мікотоксинів.
Протягом всієї історії, мікотоксини (як ми знаємо їх зараз) погіршували якість сільськогосподарської продукції. Основні товари, такі як кукурудза, пшениця, рис, соя і арахіс можуть бути забруднені мікотоксинами, в залежності від умов росту та умов зберігання. Також інгібітори мікотоксинів зернових кормів поширюються на інші товари, такі як жито, овес, фундук, інжир, виноград або спеції. Саме інгібітори заважають рослинам проростати та давати багатий урожай.
Споживання мікотоксинів у забруднених продуктах може мати гострий токсичний вплив на здоров’я людей і тварин, а також хронічні ефекти. Крім того, витрати на охорону здоров’я також є прямими економічними чинники які відіграють певну роль у зниженні ефективності в зростанні сільськогосподарських тварин, торговельних втрат через імпорт та експорт обмежень і прямих втрат в доходах вартості врожаю. Для захисту здоров’я споживачів і тварин у всьому світі, запроваджують законодавчі акти які діють на місцях.
Аналіз на мікотоксини представлені деякими унікальними проблемами: цвіль грибів, токсини в природі, забруднюючі речовини. Виробництво до збирання врожаю залежить від погодних умов, а також методів ведення сільського господарства. Виробництво після збирання врожаю залежить від умов зберігання. Це ставить певні проблеми в управлінні ризиками мікотоксинів: де, коли, як часто і скільки раз я можу перевірити?
Мікотоксини поширюються дуже неоднорідно по всьому продукту і, можливо, присутні на дуже низькому рівні. Зразки для тестування можуть бути аналітично прості матриці, такі як пшениця, кукурудза, молоко або, може бути дуже складні матриці, як спеції, кава, чай, пиво, сік олія або складні суміші інгредієнтів, як в кормі для тварин. Це так звані стандартні зразки або контаміновані зразки. Важливо вибрати правильний відбір проб і аналітичних методів для товару, що підлягає випробуванню. R-Біофарм пропонує спектр аналітичних методів для експрес-аналізу мікотоксинів.
Випробувальна лабораторія державного підприємства «Тернопільстандартметрологія» є однією із найбільш потужних в Західному регіоні України. ЇЇ статус та компетентність підтверджені відповідною акредитацією. У 2019 році випробувальна лабораторія, п’ятий раз була акредитована (НААУ), на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 (атестат акредитації №20121 від 20.04.2019р., дійсний до 19.04.2024р.) на визначення вмісту мікотоксинів ІФА методом.
Шановні виробники та споживачі, при потребі ви можете замовити повне чи часткове випробування, отримати інформацію про методи випробовувань, їхні результати, що завжди конфіденційні і стороннім особам не розголошуються.
Додаткову інформацію можна отримати за тел./факс.(0352) 52 23 87, 096 224 86 77, е-mail: vlcsms@i.ua.