З 01 грудня 2019 року набрав чинності ДСТУ ISO 22000:2019

З 01 грудня 2019  року набрав чинності ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT)         Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу, згідно наказу ДП «УкрНДНЦ» № 340 від 31 жовтня 2019 року.

Для того щоб забезпечити ознайомлення з новими вимогами даного стандарту, підготувати документи та адаптувати виробництво надано перехідний період до 01 липня 2021 року.

Цим же наказом з 1 грудня 2019 року вперше вступили в дію національні стандарти, які прийнято методом підтвердження, тобто на англійській мові:

 

ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019
(ISO/TS 22002-1:2009, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів
— Вперше
ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019
(ISO/TS 22002-2:2013, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування
— Вперше
ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019
(ISO/TS 22002-3:2011, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство
— Вперше
ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019
(ISO/TS 22002-4:2013, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво пакування для харчових продуктів
— Вперше
ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019
(ISO/TS 22002-6:2016, IDT)
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів
і харчових продуктів для тварин
— Вперше
ДСТУ ISO/TS 22003:2019
(ISO/TS 22003:2013, IDT)
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів
— На заміну ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009