З 01 грудня 2019 року набрав чинності ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT) Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу, згідно наказу ДП «УкрНДНЦ» № 340 від 31 жовтня 2019 року.
Для того щоб забезпечити ознайомлення з новими вимогами даного стандарту, підготувати документи та адаптувати виробництво надано перехідний період до 01 липня 2021 року.
Цим же наказом з 1 грудня 2019 року вперше вступили в дію національні стандарти, які прийнято методом підтвердження, тобто на англійській мові:
ДСТУ ISO/TS 22002-1:2019 (ISO/TS 22002-1:2009, IDT) |
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 1. Виробництво харчових продуктів — Вперше |
ДСТУ ISO/TS 22002-2:2019 (ISO/TS 22002-2:2013, IDT) |
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 2. Громадське харчування — Вперше |
ДСТУ ISO/TS 22002-3:2019 (ISO/TS 22002-3:2011, IDT) |
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 3. Сільське господарство — Вперше |
ДСТУ ISO/TS 22002-4:2019 (ISO/TS 22002-4:2013, IDT) |
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 4. Виробництво пакування для харчових продуктів — Вперше |
ДСТУ ISO/TS 22002-6:2019 (ISO/TS 22002-6:2016, IDT) |
Програми-передумови безпечності харчових продуктів. Частина 6. Виробництво кормів і харчових продуктів для тварин — Вперше |
ДСТУ ISO/TS 22003:2019 (ISO/TS 22003:2013, IDT) |
Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до органів, що забезпечують аудит і сертифікацію систем управління безпечністю харчових продуктів — На заміну ДСТУ-П ISO/TS 22003:2009 |