У жовтні в Україні набув чинності національний стандарт на мікробіологічні досліджування меду і продуктів бджільництва

У жовтні в Україні набув чинності національний стандарт на мікробіологічні досліджування меду і продуктів бджільництва

 1 жовтня 2017 року набув чинності національний сандарт ДСТУ 8684:2016 «Мед і продукти бджільництва. Готування проб і розведень для мікробіологічного досліджування». Цей стандарт поширюється на мед і продукти бджільництва, зокрема обніжжя бджолине (пилок квітковий) і його суміші, молочко маточне бджолине, отруту-сирець бджолину, прополіс (бджолиний клей), віск бджолиний пасічний.

У документі викладена суть методу дослідження, встановлені принципи та правила готування проб і розведень для мікробіологічного досліджування меду й інших продуктів бджільництва.

Також стандарт встановлює вимоги щодо безпеки та охорони довкілля під час готування досліджуваних проб, вихідної суспензії та подальших розведень меду і продуктів бджільництва для мікробіологічного досліджування.