Оприлюднено проект гігієнічних вимог до харчових продуктів тваринного походження
Запропоновано встановити Спеціальні гігієнічні вимоги при виробництві та обігу харчових продуктів тваринного походження і привести законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері.
Проект регламентує вимоги до:
операторів ринку харчових продуктів тваринного походження, відповідальних за бійні;
застосування, форми та способу нанесення ідентифікаційної позначки;
поводження з м’ясом домашніх копитних тварин;
поводження з м’ясом зайцеподібних і птиці;
поводження з м’ясом диких тварин;
рубаного м’яса, м’ясних напівфабрикатах і м’яса механічної обвалки;
живих двостулкових молюсків (вимоги до роздрібної торгівлі);
рибних продуктів;
молочних продуктів;
яєць і яєчних продуктів;
жаб’ячих лапок і равликів;
топлених тваринних жирів тощо.
Норми не будуть застосовуватися до первинного виробництва для приватного домашнього використання або до домашнього приготування і зберігання харчових продуктів або поводження з ними для побутового споживання.