Оприлюднено проект гігієнічних вимог до харчових продуктів тваринного походження

Оприлюднено проект гігієнічних вимог до харчових продуктів тваринного походження

Запропоновано встановити Спеціальні гігієнічні вимоги при виробництві та обігу харчових продуктів тваринного походження і привести законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері.

Проект регламентує вимоги до:

операторів ринку харчових продуктів тваринного походження, відповідальних за бійні;

застосування, форми та способу нанесення ідентифікаційної позначки;

поводження з м’ясом домашніх копитних тварин;

поводження з м’ясом зайцеподібних і птиці;

поводження з м’ясом диких тварин;

рубаного м’яса, м’ясних напівфабрикатах і м’яса механічної обвалки;

живих двостулкових молюсків (вимоги до роздрібної торгівлі);

рибних продуктів;

молочних продуктів;

яєць і яєчних продуктів;

жаб’ячих лапок і равликів;

топлених тваринних жирів тощо.

Норми не будуть застосовуватися до первинного виробництва для приватного домашнього використання або до домашнього приготування і зберігання харчових продуктів або поводження з ними для побутового споживання.

Проект наказу «Про затвердження Спеціальних гігієнічних вимог при виробництві та обігу харчових продуктів тваринного походження» >>>