28 квітня 2017 року у ДП «Тернопільстандартметрологія» проведено науково-практичний семінар на тему: «Нове у законодавстві України щодо виробництва та обігу харчових продуктів, державне регулювання якості та безпечності харчових продуктів»

Понад 50 представників підприємств м’ясопереробної, молочної, рибопереробної галузей та інших харчових галузей Тернопільської області взяли участь  у семінарі.

Захід проведено ДП «Тернопільстандартметрологія» спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Семінар проведений у зв’язку із змінами  у вітчизняному законодавстві щодо безпечності та якості харчових продуктів та чисельними запитами операторів ринку харчової продукції з цих питань.

Доповідачі загострили увагу виробників на нормативно-правових актах та нормативних документах, необхідних для роботи суб’єктів господарювання та відповідальності за випуск в обіг небезпечної продукції.

На семінарі обговорено основні засади та принципи системи технічного регулювання.

Організатори заходу роз’яснили присутнім, як практично правильно  поставити продукцію на виробництво та ввести її в обіг у сучасних умовах.

Крім того, обговорювалися питання щодо впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, метрологічного забезпечення, контролювання безпечності та якості продуктів.