ЩОДО ЗАТВЕРДЖЕННЯ МЕТОДИКИ ПОВІРКИ ЛІЧИЛЬНИКІВ ВОДИ

 

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України оприлюднило проект наказу “Про затвердження Методики повірки лічильників води з механічним відліковим пристроєм номінальних діаметрів DN10, DN15, DN20 на місці експлуатації та внесення зміни до Порядку проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів”.

Основною ціллю прийняття наказу є затвердження відповідно до Порядку методики повірки лічильників води на місці експлуатації, яка забезпечить надійні результати вимірювань, достовірність яких убезпечить громадян або суб’єктів господарювання, які отримують послуги з водопостачання та економіку України від негативних наслідків їх впливу.

Також громадяни або суб’єкти господарювання отримають можливість вибору методу повірки лічильників води, найбільш оптимального для них (з демонтажем та монтажем/без демонтажа, на місці експлуатації). Затвердження методики повірки лічильників води на місці експлуатації сприятиме економії часу, зменшенню витрат громадянами або суб’єктами господарювання на проведення повірки лічильників води.

Джерело: http://me.gov.ua