Набрали чинності гігієнічні вимоги до м’яса птиці

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%8b%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b9

4 вересня набув чинності наказ МОЗ від 06.08.2013 № 694 про затвердження Гігієнічних вимог до м’яса птиці та окремим показникам його якості. Гігієнічні вимоги застосовуються для всіх потужностей (об’єктів), які виробляють м’ясо птиці в Україні та / або здійснюють його продаж. Документом визначено особливості класифікації м’яса птиці (тушка, філе, вирізка і т.д.), вимоги до обробки м’яса, пакування, маркування, продажу, а також встановлені вимоги до бійні. Важливе нововведення документа – встановлення гігієнічних вимог до норм вмісту води в м’ясі птиці. Визначено і частота проведення перевірок щодо змісту води, викликаної технологічним процесом, і дії в разі виявлення невідповідності. Гігієнічні вимоги не поширюються на м’ясо птиці, вироблене для особистого споживання і особистими селянськими господарствами для реалізації на агропродовольчих ринках. А для потужностей (об’єктів), на яких виробляється продукція для експорту, вимоги застосовуються тільки в частині, що не суперечить вимогам країни-імпортера.