Затверджено параметри безпеки м’яса птиці

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%8b%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b92

6 вересня набув чинності наказ МОЗ від 06.08.2013 № 695  (ЗАВАНТАЖИТИ) про затвердження Параметрів безпеки м’яса птиці. У документі визначені допустимі рівні токсичних елементів в м’ясі птиці, в тому числі напівфабрикатах, субпродуктах, ковбасних та інших виробах з використанням м’яса птиці, консервах з м’яса птиці і т.п. Також затверджено мікробіологічні показники і максимально допустимий рівень фармакологічно активних речовин в частинах тушок птиці. Таким чином, більше не застосовуються на території України відповідні пункти Медико-біологічних вимог і саннормам якості продовольчої сировини і харчових продуктів (наказ від 1 серпня 1989 року № 5061-89).