Безымянный-2Утримувачем Тернопільського регіонального фонду технічних умов, що відповідають вимогам законодавства України, є державне підприємство «Тернопільстандартметрологія», яке передає дублікати цих технічних умов до Головного фонду «Технічні умови України».

ДП «Тернопільстандартметрологія» здійснює перевірку технічних умов та змін до них згідно з СОУ КЗПС 74.9-02568182-002:2014 «Головний фонд технічних умов України та база даних «Технічні умови України». Загальні вимоги» на відповідність законодавству України, технічним регламентам, іншим нормативно-правовим актам та національним стандартам на конкретні види продукції, та внесення їх до бази даних «Технічні умови України».

 До бази даних вносяться лише ті технічні умови, побудова, викладення, оформлення, погодження, прийняття та позначення яких відповідає СОУ КЗПС 74.9-02568182-003:2016 «Технічні умови України. Настанови щодо типової побудови, викладення, оформлення, позначення, прийняття та надання чинності».

       Відповідність технічних умов усім цим вимогам засвідчується штампами «ПЕРЕВІРЕНО НА ВІДПОВІДНІСТЬ ЗАКОНОДАВСТВУ УКРАЇНИ» та «ВНЕСЕНО ДО БАЗИ ДАНИХ «ТЕХНІЧНІ УМОВИ УКРАЇНИ».        

 Відповідно до вимог чинного законодавства, усі технічні умови, за якими виготовляється будь-яка продукція, повинні бути актуалізовані. Перевірка технічних умов проводиться не рідше одного разу на п’ять років з дати набрання чинності технічними умовами.

Тривалість перевіряння ТУ, змін до ТУ в ДП «Тернопільстандартметрологія» не перевищує 5 робочих днів з дня їх надходження.
Наші контакти:46008, м.Тернопіль, вул.Облоня, 4, 

тел./факс  (0352) 52-79-39, 25-28-36, email:informte@ukr.net