Набирають чинності Державні гігієнічні правила і норми “Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах”

1111

14 червня 2016 року набирають чинності Державні гігієнічні правила і норми “Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах”, затверджені наказом МОЗ України від 13.05.2013 № 368.

Цей Регламент розроблено з метою гармонізації законодавства з Регламентом Європейського Союзу від 19 грудня 2006 року № 1881/2006 про встановлення максимального рівн вмісту певних забруднюючих речовин у харчових продуктах. Регламентом передбачаються відміна додатку № 2 до Державних санітарних правил і норм захисту продовольчої сировини та продуктів харчування від забруднення нітрозамінами, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 01 липня 1999 року № 30, та пунктів “Медико-биологических требований и санитарных норм качества продовольственного сырья и пищевых продуктов”, затверджених 01 серпня 1989 року за № 5061-89.

Державні гігієнічні правила і норми “Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах” (ЗАВАНТАЖИТИ)