Набув чинності Технічний регламент щодо пляшок, які використовуються як мірні ємності

 

8 березня 2016 року набув чинності Техніний регламент щодо пляшок, які використовуються як мірні ємності, затверджений Постановою КМУ від від 19.08.2015 № 607.

Дія документу поширюється на ємності, виготовлені зі скла або іншої сировини, яка має такі ж самі, що у скла метрологічні властивості, а також:

закупорюються або сконструйовані таким чином, щоб закупорюватися, і призначені для зберігання, транспортування або доставки рідини;

мають номінальну місткість від 0,05 до 5 літрів включно;

мають такі характеристики (метрологічні характеристики та характеристики, пов’язані з конструкцією та процесами виготовлення), які дають можливість використовувати їх як мірні ємності (в разі, коли їх наповнюють до встановленого рівня або певного відсотка від їх повної місткості, їх вміст може бути виміряний з достатньою точністю) .

Такі ємності є засобами вимірювальної техніки і називаються мірними пляшками.

Документом затверджено технічні вимоги до мірним пляшках та порядок здійснення статистичного контролю мірних пляшок. Також подається таблиця відповідності Директиві Ради ЄС від 19.12.1974 № 75/107 щодо зближення законодавства держав-членів щодо пляшок, які використовуються як мірні ємності.

Технічний регламент щодо пляшок, які використовуються як мірні ємності (ЗАВАНТАЖИТИ)

 

Джерело: http://www.csm.kiev.ua