З 1 січня 2017 року на териториї Україні припиняють дію акти санітарного законодавства, видані органами виконавчої влади УРСР та СРСР

Кабінет міністрів України визнав такими, що втратили чинність і такими, що не застосовуються на території України, акти санітарного законодавства, видані центральними органами виконавчої влади Української РСР, а також центральними органами виконавчої влади СРСР, прийняті до 1991 року, і видав відповідне Розпорядження від 20 січня 2016 р. №94-р «Про визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, актів санітарного законодавства».
Згідно з розпорядженням з 1 січня 2017 року припиняють свою дію на території України санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідеміологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи і санітарні регламенти.
Треба зазначити, що припиняє свою дію та частина актів, яка на сьогодні є неактуальною і непотрібною, ті документи, які необхідні для захисту здоров’я населення в даний час продовжують діяти.