Затверджено спеціальні вимоги до органів з оцінки відповідності

Постановою від 13 січня 2016 року № 56 Кабінет Міністрів України затвердив Спеціальні вимоги до призначених органів з оцінки відповідності. Основною вимогою до органу з оцінки відповідності визначається незалежність від особи, яка надає об’єкт оцінки відповідності, та від особи, яка зацікавлена в ньому.
Орган з оцінки відповідності не повинен бути проектувальником, виробником, імпортером, дистриб’ютором, монтажником, покупцем, власником, користувачем або відповідальним за обслуговування продукції, яку він оцінює, чи представником цих осіб. Такий орган не повинен займатися ніякою діяльністю, яка може вплинути на незалежність його суджень щодо діяльності з оцінки відповідності. Така вимога, зокрема, стосується послуг з консультування.
Також орган з оцінки відповідності повинен мати кваліфікований і досвідчений персонал, опис процедур, відповідно до яких проводиться оцінка відповідності, засоби, потрібні для проведення оцінки відповідності, а також мати доступ до необхідного обладнання або матеріально-технічної бази.
Персонал органу з оцінки відповідності повинен забезпечити дотримання вимог щодо конфіденційності інформації.
Постанова КМУ від 13 січня 2016 року № 56 «Про затвердження спеціальних вимог до призначених органів з оцінки відповідності»