Стандарт ДСТУ 3781:2014 «Печиво. Загальні технічні умови», що був нещодавно виданий в Україні, поширюється на печиво – борошняний кондитерський виріб крихкої структури з використанням хімічних розрихлювачів або дріжджів, що постачають споживачеві.

Печиво, відповідно до вимог стандарту, залежно від способу виробництва та рецептури класифікують на: цукрове, затяжне, здобне (пісочно-виїмкове, пісочно-відсадне, виготовлене методом екструзії, збивне, сухарики, листкове, горіхове), вівсяне, спеціального дієтичного призначення.

Вівсяне печиво – новий термін, він визначається, як печиво крихкої структури, виготовлене з суміші пшеничного борошна вищого гатунку та вівсяного, в якому вміст вівсяного борошна становить не менше 13% маси.

Крім того, стандарт відрізняє печиво глазуроване (частково чи повністю), декороване або оздоблене.

Стандарт ДСТУ 3781:2014 визначає характеристики печива за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними показниками, а також встановлюєвимоги щодо безпеки та охорони навколишнього середовищаКрім того, у документі подаються правила маркування та пакування продукції, а також методи її контролювання та правила приймання.

Стандарт ДСТУ 3781:2014 «Печиво. Загальні технічні умови» розроблений технічним комітетом стандартизації ТК 152 «Продукція кондитерська та харчоконцентратна» спільно з ЗАТ «Укркондитер» та асоціацією «Укркондпром». Документ набуває чинності з 01.07.2015 року.