Головною метою заходу є об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції, сприяння впровадженню на підприємствах сучасних методів управління якістю і задоволення потреб та очікувань споживачів. Основними завданнями конкурсу є визначення на конкурсній основі кращих зразків продукції вітчизняних виробників у номінаціях: продукція; роботи та послуги. При цьому номінація продукція поділяється на групи: продовольчі товари; промислові товари для населення; товари виробничо-технічного призначення; вироби народних художніх промислів.

Конкурс проводиться на регіональному і загальнодержавному рівнях. Організаційно-методичне та інформаційне забезпечення конкурсу в області покладено на Державне підприємство «Тернопільський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Тернопільстандартметрологія») Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадуємо. У конкурсі «100 кращих товарів України» може взяти участь будь-яке підприємство (організація, установа), що зареєстроване в Україні як юридична особа (або філія) та займається виробництвом, реалізацією продукції (товарів, робіт, послуг) на території Тернопільської області.

Організатори конкурсу сподіваються на широку участь обласних підприємств у конкурсі, адже сьогодні нашим виробникам є з чим вийти на ринок і не тільки вітчизняний, оскільки товари багатьох з них давно вже освоїли ринки як близького, так і далекого зарубіжжя.

Детальну інформацію про умови участі в конкурсі можна отримати за телефоном (0352) 25 28 36 або звернутися за адресою: м. Тернопіль, вул. Оболоня, 4, каб. 605.