У дошкільних, загальноосвітніх та інших закладах освіти застосовуються різноманітні засоби вимірювальної техніки (далі ЗВТ) такі, як ваги в їдальнях, тонометри в медпунктах, манометри у відомчих котельнях та інші.

Згідно п.2 ст.11 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» такі ЗВТ дозволяється  застосовувати лише за умови, якщо  вони  пройшли  повірку  або  державну  метрологічну атестацію.

Згідно ст.28 Закону користувачі ЗВТ зобов’язані подавати  на   погодження  до  відповідного органу переліки засобів вимірювальної техніки,  що перебувають в експлуатації  та підлягають повірці. На даний час освітніми закладами переліки ЗВТ не подавались, повірка ЗВТ не проводилась.

Нагадуємо, що статтею 172 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення правил застосування засобів вимірювальної техніки. Просимо вжити заходів щодо організації повірки в закладах освіти.

Також, в разі надання послуг з харчування суб’єктами підприємницької діяльності, просимо надати інформацію щодо таких суб’єктів та освітніх закладів, які вони обслуговують.